Pişirme mevsimi geldi ve katılmanın en kolay yollarından biri, bir somun hızlı ekmek hazırlamaktır. Bu ekmekler maya içermedikleri için “hızlı” olarak adlandırılırlar, bu nedenle kabarma sürecini beklemeden karıştırılıp pişirilebilirler. Bunun yerine, kekler, bisküviler, çörekler ve muz, balkabağı ve kabak ekmekleri gibi klasikler için mayalayıcı olarak yumurta, kabartma tozu veya kabartma tozu (veya bir kombinasyonu) kullanılır.
Besin açısından gerekli malzemeler: Pişirmenin eğlencesinin bir parçası da kendi tarifinizi yapmaktır. Geleneksel bir muzlu ekmek veya yaban mersinli kek tarifi ile, tereyağı veya sıvı yağ gibi yağın yarısına kadarını pişmiş tatlı patates, muz, konserve balkabağı veya pişmiş mercimek püresi ile değiştirin. Ardından, tarifteki şekeri dörtte bir oranında azaltın. Mercimek püresi yapmak için 1 su bardağı pişmiş mercimek ve ¼ su bardağı suyu robotta çekin. Fındık veya tohum ezmeleri, hızlı ekmek tariflerinde tereyağı veya yağın yerini alabilir; tarifteki yağın yarısına kadar fıstık ezmesi, badem yağı, tahin veya başka bir fındık veya tohum yağı ile değiştirin.
Tatlı anahtarlar: Bal, akçaağaç şurubu ve agav gibi bazı tatlandırıcılar, granül şekerde bulunmayan eser miktarda besin maddesi ekleyebilir. Ek olarak bal, doğal bir nemlendiricidir, yani pişmiş ürünlerin nemli kalmasına yardımcı olur.** Botulizm riskinden dolayı 12 aylıktan küçük çocuklara bal içeren yiyecekler vermekten kaçının. Bu ikame maddelerinin her biri 1 fincan toz şekerin yerini alır:
- 1 su bardağı akçaağaç şurubu
- ¾ su bardağı bal
- ⅔ fincan agav şurubu
Tarifteki diğer sıvı malzemeleri 1 bardak ikame başına 2 ila 4 yemek kaşığı azaltın. Örneğin, bir tarifte 1 su bardağı şeker gerekiyorsa, ¾ su bardağı bal ile değiştirin ve tarifteki süt, su veya meyve suyunu 2 yemek kaşığı azaltın. Ağır pişmiş ürünlerin kabarmasına yardımcı olmak için ½ çay kaşığı kabartma tozu ekleyin. Aşırı esmerleşmeyi önlemek için fırın sıcaklığını y 25 derece Fahrenhayt’a düşürün.
Fındık veya tohum ezmeleri, hızlı ekmek tariflerinde tereyağı veya yağın yerini alabilir; tarifteki yağın yarısına kadar fıstık ezmesi, badem yağı, tahin veya başka bir fındık veya tohum yağı ile değiştirin.
Yoğurt ilaveleri : Proteini artırmak ve yağı azaltmak için %2 sade Yunan yoğurdu kullanın. 1 su bardağı tereyağı yerine ½ su bardağı tereyağı artı ¼ su bardağı yoğurt kullanın. 1 su bardağı sıvı yağ için ⅓ su bardağı sıvı yağ artı ⅔ su bardağı yoğurt kullanın.
Glutensiz olun : Fındık bazlı ve tam tahıllı glutensiz unlar lezzet ve besleyicilik katabilirken, normal çok amaçlı un için 1:1 ikame edilemezler. Ancak glutensiz unların karışımları kullanılabilir. Glutensiz çok amaçlı un karışımı kullanırken, bunun bir kısmı genellikle başka bir glütensiz unun bir kısmı ile değiştirilebilir. Örneğin, dünyevi, doyurucu bir lezzet üretmek için glütensiz çok amaçlı unun dörtte biri için karabuğday unu değiştirin.
Bitki bazlı ikameler : Tarifte ister süt, ister ayran veya buharlaştırılmış süt olsun, bakkalın süt ürünleri kutusu şekersiz bitki bazlı alternatiflerle dolu ve rafta dayanıklı ürünler de mevcut. Eklenen şekerler için Besin Değerleri etiketlerini gözden geçirin ve kalsiyum ve D vitamini ile güçlendirilmiş ürünleri arayın. Normal inek sütü yerine bitki bazlı bir içecek kullanırken, fırınlanmış keklerin genellikle 1:1 oranı kullanılabilir. ve hızlı ekmekler genellikle dokuda daha yoğun olacaktır. Bir tarif 1 su bardağı ayran gerektirdiğinde, 1 su bardağı yulaf veya kenevir sütü artı 1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu kullanın. Buharlaştırılmış süt yapmak için, herhangi bir bitki bazlı içeceği orta ateşte, istediğiniz kıvama gelene kadar (genellikle 1 bardak elde edilir) sürekli karıştırarak kaynatın.
Kuru süt tozu : Muffinleri, çörekleri ve hızlı ekmekleri daha lezzetli ve biraz daha fazla proteinli hale getirmenin kolay ve ucuz bir yolu için, bir tarifin kuru malzemelerine 1 yemek kaşığı kuru süt tozu ekleyin. Bonus olarak, bu daha altın bir kabuk ve daha hassas bir sonuç verir.
** Botulizm Gıdalarla bulaşan ciddi bir hastalıktır. Hemen ve yeterli tedavi edilmezse yüksek ölüm oranına sahip olan Botulizm hastalığının etkeni Clostridium botulinum’dur. Toksini ısıyla değişme eğilimindedir ve 80°C’de 10 dakika veya daha fazla sürede ısıtma ile yok edilebilir.